Top 20 klubet më të pasura

Lina's | Thursday, January 24, 2013 |


Nuk ka surpriza studimi i "Deloitte" përsa i përket klubeve me më shumë të ardhura në një sezon në Europë.

Raporti vjetor i "Football Money League" e nxjerr Real Madrid në krye të Top 10 duke lënë pas Barcelonën dhe Manchester United.

"Los Blancos" kanë arkëtuar 512 milionë euro, shifër rekord kjo nëse kujtojmë që në sezonin 1996/97 arkëtonte vetëm 85 milionë. Dy klubet spanjolle kanë avantazhin e të drejtave televizive pasi janë ekipet që përfitojnë më shumë se cilido klub tjetër, ndërsa Manchester City përfiton shumë nga sponsorizimi i Ethiad.

20 klubet e para kanë arkëtuar plot 4,8 miliardë euro gjatë sezonit 2011-12, 10% më shumë se një vit më parë.

Category:

Ju pelqen artikulli shperndaje me shoke!